Dostava i povrat

Dostava (isporuka)

Nakon zaprimanja potvrde o plaćanju, prodavatelj se obvezuje  dostaviti (isporučiti) kupljeni proizvod kupcu.

Prodavatelj obavlja dostavu  isključivo unutar područja Republike Hrvatske i to u roku od dva do četrnaest radnih dana od dana potvrde o plaćanju, za područje  kontinentalne Hrvatske, a četrnaest do dvadeset i jedan radnih dana za  područje otoka.

Prodavatelj nije odgovoran za nemogućnost dostave u naznačenim rokovima ako kupac nije zatečen na adresi za dostavu koju je dao, u kojem slučaju će biti ostavljena poruka s brojem za kontakt.

Dostava se može izvršiti i punoljetnoj osobi – članu domaćinstva i ovlaštenoj osobi ili službi pravne osobe, uz predočenje osobnog indetifikacijskog dokumenta.

Potpisom otpremnice smatra se da je Kupac proizvod preuzeo.

U slučaju odbijanja primitka proizvoda bez valjanog razloga, prodavatelj ima pravo zahtijevati nadoknadu svih nastalih troškova. 

 

Zamjena robe

Pravo na zamjenu robe imaju svi kupci na webshopu Shoe Cleaniquea.

Zamjena robe moguća je unutar 14 dana od primitka pošiljke.

Zamjenu možete zatražiti unutar 14 radnih dana od primitka pošiljke putem e-maila na info@shoecleanique.eu s naslovom ‘ZAMJENA: broj narudžbe’. U e-mailu trebate objasniti želite li proizvod mijenjati za isti proizvod druge veličine ili boje, ili za drugi proizvod iz naše ponude. Nakon toga će Vas naše osoblje kontaktirati i dati uputstva za izvršenje zamjene.

Troškove povrata te slanja zamjenske robe snose kupci. Robu koja se vraća možete poslati službom koja Vama najviše odgovara.

Adresa na koju trebate poslati robu koja se vraća je:

Shoe Cleanique d.o.o.

Gajeva 26

10000 Zagreb

Kada naše osoblje procijeni da je vraćena roba nenošena, neoštećena i u neoštećenoj originalnoj ambalaži, poslati ćemo zamjenu. Ako proizvod mijenjate za proizvod veće vrijednosti najprije ćete trebati uplatiti razliku na naš račun, a ako je manje vrijednosti mi ćemo novac vratiti na Vaš račun.

 

Ako je uz proizvod isporučena uputa odnosno dokument koji omogućava Kupcu  da nakon određenog broja dana vrati proizvod bilo iz kojeg razloga, Kupac može navedeni proizvod vratiti Prodavatelju prema uputama koje su isporučene iz svaki proizvod. Ako nisu ispunjeni svi kriteriji od strane Kupca prodavatelj nije u nikakvoj obvezi prema kupcu.

Troškove povrata proizvoda snosi kupac, osim u slučaju kada proizvod nije primio  (odbijanje primitka) zbog vidljivih nedostataka ili ako je isporučen drugi proizvod a ne onaj koji je naručen.

Kupac je obvezan proizvode vratiti u stanju u kojem su mu dostavljeni  i u orginalnom pakiranju u kojem mu je proizvod dostavljen.

Ako je zahtjev za zamjenom proizvoda ili povratom novca opravdan, prodavatelj će postupiti u skladu sa zahtjevom kupca  s tim da će trošak ponovnog slanja proizvoda  ili povrata novca snositi prodavatelj.

Ako Kupac nije primio naručeni  i plaćeni proizvod u roku od osam kalendarskih dana od zadnjeg dana određenog za isporuku (dostavu) proizvoda, ima pravo, na obrascu za reklamacije ili putem kontakata objavljenih na web stranici, prijaviti da proizvod nije dostavljen.  Prodavatelj je obvezan postupiti po takvoj prijavi i utvrditi razloge neisporuke proizvoda u najkraćem mogućem roku te obavijestiti kupca o daljnjem rješavanju   predmeta.

Jednostrani raskid ugovora

Pravo na jednostrani raskid Ugovora (povrat narudžbe) imaju svi kupci shoecleanique.eu internet trgovine. Ugovor o kupnji može se jednostrano raskinuti, odnosno napraviti povrat, u roku od 14 dana od primitka paketa bez navođenja razloga. Zahtjev za jednostrani raskid Ugovora (Obrazac za povrat robe) možete skinuti ovdje.

Nakon što zaprimimo Vaš zahtjev naše osoblje će Vas kontaktirati i dati uputstva za izvršenje povrata.

Troškove povrata robe snose kupci. Robu koju vraćate možete poslati službom koja Vama najviše odgovara.

Adresa na koju trebate poslati robu koja se vraća je:

Shoe Cleanique d.o.o.

Gajeva 26

10000 Zagreb

Naručenu robu potrebno je vratiti odmah, a najkasnije četrnaest dana od datuma slanja obavijesti o Jednostranom raskidu ugovora s tvoje strane. Rok se smatra ispunjenim ako robu pošalješ prije isteka roka od četrnaest dana.. U slučaju bilo kakvog gubitka vrijednosti robe, koji je uzrokovan rukovanjem robom na način koji nije bio potreban za provjeru stanja, svojstava i funkcionalnosti robe, bit će potrebno nadoknaditi izgubljenu vrijednost. U tom slučaju zadržavamo pravo umanjiti iznos povrata sukladno izgubljenoj vrijednosti. 

Kada naše osoblje procijeni da je vraćena roba nenošena, neoštećena i u neoštećenoj originalnoj ambalaži, izvršiti ćemo povrat novca (iznos računa umanjen za vrijednost dostave) na Vaš račun. Ukoliko roba nije u odgovarajućem stanju (nenošena i neoštećena, te nedostaju svi dodatci koji su bili prisutni prilikom primitka tenisica), morati ćete platiti poštarinu u iznosu od 10 EUR (75.35 KN) kako bi Vam roba ponovno bila poslana na kućnu adresu.

Povrat novca možemo izvršiti tek nakon što nam roba bude vraćena.

Reklamacije

Ako niste zadovoljni robom kupljenoj u našoj internet trgovini imate pravo na reklamaciju u zakonskom roku.

Obrazac za reklamaciju skinite ovdje ili nam pošaljite e-mail na info@shoecleanique.eu  s naslovom ‘REKLAMACIJA: broj narudžbe’ te navedenim brojem računa i opisom reklamacije.

U slučaju reklamacije kupac nam je dužan vratiti proizvod u dogovorenom roku. Reklamaciju ćemo smatrati valjanom ako pregledom proizvoda utvrdimo da odgovara uvjetima za reklamaciju sukladno Zakonu o obveznim odnosima i Zakonu o zaštiti potrošača. U tom slučaju ćemo u roku od 15 dana od primitka valjane reklamacije zamijeniti proizvod ili vratiti cjelokupan plaćeni iznos.

 

ONLINE RJEŠAVANJE SPOROVA

Posebnom regulativom Europske unije, od 15. 2. 2016. diljem cijele EU sporove vezane uz online kupnju biti će moguće riješiti putem ODR platforme kojoj možete pristupiti ovdje.

To znači da ukoliko naiđete na problem tijekom online kupnje unutar EU (neispravan proizvod, nemogućnost zamjene proizvoda itd.) svoj prigovor možete na brži i jednostavniji način podnijeti na gornjem linku.

Platformu mogu koristiti i potrošači i trgovci, a prigovor je moguće podnijeti na bilo kojem od 23 službena jezika EU.